Să nu ne îmbătăm cu ”Nova Brasilia” !

Mai marii analiști media din România au dovedit și după meciul, hai să-l numim onorabil, al ”naționalei” de la Sao Paolo cu Brazilia, că sintagma trăiește clipa poate fi dăunătoare gândirii logice.
Spun asta întrucât mulți dintre „deontologii” presei sportive, entuziasmați fiind de acest amical, au și dat verdictul: ”Mutu, Raț, Săpunaru și Tamaș OUT!” sau cel puțin ”odihniți” pentru o mai lungă perioadă din calendarul echipei ”naționale”. La o primă vedere trebuie să admitem faptul că acești ”4 pioni de bază”, dacă ar fi să spunem lucrurilor pe nume, au fost cam nesimțiți.
Este inadmisibil să spui cu zâmbetul pe buze, precum Adi Mutu, că ”Nu mă duc la meciul cu Brazilia, mă duc în concediu”. Fie vorba între noi, ideea de a refuza o convocare banală la echipa națională este un act reprobabil, darămite o convocare pentru un meci de retragere al ADEVĂRATULUI RONALDO din fotbalul mondial.
Pe de altă parte, oricât de mohorâți am fi de gestul ”careului de ași” Mutu-Raț-Săpunaru-Tamaș, trebuie să recunoaștem că prezența acestora în primul 11 al ”naționalei” reprezintă undeva la 60-70% potențial în plus față de ceea ce am văzut la Sao Paolo. În acest sens, ideea de a-i marginaliza pe acești 4 nesimițiți, dar până la urmă valoroși fotbaliști (pentru ”națională”), este una deplasată.
Revenind puțin la acest Brazilia-România 1-0, trebuie să spunem faptul că scorul nu reflectă deloc realitatea din teren, brazilienii fiind preocupați mai mult cu pasele către Ronaldo și planurile de concediu. În acest sens, sunt sigur ca un 4,5-0 pentru Robinho & compania ne-ar mai fi atenuat tonusul speranței că Torje, Râpă și Surdu sunt viitorul României.

sursa foto