”O rămâi, rămâi la mine”, by Oli and Luce Jr.!

Trăim în jungla fotbalului mondial și asta ne deosebește de ”cei cu cap” din fotbalul de performanță. Exemplele în acest sens sunt multiple și le vedem zilnic la TV, în ziare și mai ales online.
Să vedem acum două cazuri caracteristice unui fotbal bolnav, precum cel mioritic, cu doi antrenori proveniți din Generația Sfertul Uefa '05-'06 sau, cum ar spune alții, Generația "Uefantasticii":

1. Cazul ”Oli nu pleca, Ghencea e casa ta!”
Povestea lui Olăroiu este arhicunoscută și ar putea fi rezumată în felul următor: Jiji și-a băgat Steaua în rahat până-n gât și, nemaiavând pe cine să umilească apelează le pretinu' Oli; Uefantasticul vine într-o clipă, PROMITE CĂ NU STĂ MULT, scoate bagheta magică și mai alungă din rușinea roș-albastră (sesizată și de Lucele ăl bătrân) din sezonul în curs.
Cu toate că Oli anunțase încă din prima secundă că ”am un angajament în țările arabe” (mai pe românește - merge la bani căcălău), ”cei mulți” din club, presă și nu numai, încep rugăciunile către ”arab”. ”Oli nu pleca, Ghencea e casa ta” a fost mesajul jucătorilor imediat după golul marcat de Dică în Finala Cupei cu Dinamo. Probabil că, în cazul în care sezonul ar mai fi avut 2-3 partide, unii și-ar fi tăiat și venele numai să-l aibă pe om alături în club.
Rezultatul: Oli a plecat ca și cum n-ar fi venit. Fie vorba între noi, antrenorul ăsta, spre deosebire de precedenții, mai are și cerebel, gândindu-se bine înainte de a-l avea șef pe „analfabetul fotbalului”.

2. Cazul ”Răzvane nu pleca, România se va califica !...”
...la Paștele cailor probabil, însă asta contează mai puțin, deoarece Răzvan Lucescu s-a retras deja de la Națională.
Unii ar zice că abandonul s-ar fi produs cu capul sus, după o VICTORIE mare, împotriva unei solide reprezentative a Bosniei. Dacă judecăm la cald, așa este, însă dacă dăm la o parte perdeaua speranțelor deșarte apărută după meciul, ce-i drept, aproape perfect din Giulești, observăm că lucrurile sunt departe de a fi pozitive pentru Lucele cel mic. Spun asta întrucât succesul cu Bosnia este UNICUL cât de cât important din mandatul său în meciurile oficiale, care au fost 21 la număr - 7 victorii, 7 egaluri și 7 înfrângeri.
Similar cazului precedent, și lui Răzvan i s-au adus ”cereri de rămânere” din partea tuturor. Și, tot ca în cazul lui Oli, era logic faptul că Lucescu jr. va demisiona. De ce ? Simplu, pentru că:
1. Copos n-ar fi dat ca nebunu o grămadă de bani pe achiziții (fie ele doar contracte)
2. Șansele de calificare....sau nu, șansele de a prinde măcar un loc de baraj pentru CE 2012 sunt destul de mici.

sursa foto