Fără emoții cu CSM CSS Craiova!

Gaz Metan a învins în deplasare echipa SCM CSS Craiova cu scorul de 69-92 într-un meci din Campionatul Național de Baschet Masculin contând pentru etapa a XXVI-a. Baschetbaliștii medieșeni au început foarte bine partida, craiovenii văzându-se conduși cu 31-6 la sfârșitul primei reprize. Se părea că o să fie un fiasco de coșuri marcate de gaziști însă, SCM a revenit, reușind chiar să câștige a doua repriză, 24-19, dar chiar și așa, diferența la jumătatea meciului era destul de mare, 30-50. Speranțele celor din Sala Sporturilor din Craiova, au fost spulberate în repriza a 3-a când gaziștii au atins pragul de 71 de puncte, față de numai 45, ale gazdelor. În ultima repiză s-a jucat cot la cot, impunându-se gazdele la trei goluri diferență, 24-21. 

Cel mai bun marcator dar și recuperator a fost Horton cu 31 puncte marcate și 14 recuperări. Howell s-a clasat în urma lui Horton după cele 18 puncte marcate. Nicoară a reușit 19 recuperări, clasându-se pe locul secund ca numărul de recuperări. 

După acest meci, Gaz Metan ajunge la 20 de victorii, continuând să ocupe a treia treaptă a podiumului, cu 46 puncte, la egalitate cu Mobitelco Cluj. Prima poziție este în continuare ocupată de CSU Asesoft Ploiești. 

CSU Sibiu a reușit să treacă pe teren propriu de CS Otopeni cu scorul de 75-66, și ocupă în acest moment, locul 9 în clasament cu 39 puncte. La o lungime de două puncte se află ultima poziție care  permite accesul în play-off. 



În timp ce Gaz Metan e absolvită de orice temeri cu privire la play-off, CSU Sibiu trebuie să tragă din greu, dacă vrea să ajungă acolo.