Echipa mea este model

La final de an, site-ul uefa a venit cu propunerile pentru "unspele" de aur al anului 2011 plus antrenorul aferent acesteia. Asa cum era normal, niciun jucator roman nu face parte din lista cu propuneri.
Ultima data cand am avut un jucator roman in echipa anului s-a consemnat in anul 2002. Echipa ideala de pe atunci a aratat astfel: Rüstu Reçber (Fenerbahçe SK & Turkey); Carles Puyol (FC Barcelona & Spain), Alessandro Nesta (AC Milan & Italy), Cristian Chivu (AFC Ajax & Romania), Roberto Carlos (Real Madrid CF); Clarence Seedorf (AC Milan & Netherlands), Michael Ballack (FC Bayern München & Germany), Zinédine Zidane (Real Madrid CF & France), Damien Duff (Blackburn Rovers FC & Republic of Ireland); Thierry Henry (Arsenal FC & France), Ronaldo (Real Madrid CF). Senol Günes (Turkey). uefa.com
In opinia mea, echipa ideala a anului pe care ne pregatim sa-l incheiem, ar avea urmatoarea componenta:
Portar: Iker Casillas (Real & Spania). De departe cel mai constant jucator din lume la ora actuala, atat la echipa de club cat si la nationala, acolo unde nu are niciun adversar.
Fundas stanga: Michel Bastos (Lyon & Brazilia). Dupa o ascensiune fulminanta la echipa de club, cu care a atins fazele finale ala Champions League, brazilianul s-a afirmat ca un jucator de baza si la echipa nationala.
Fundas dreapta: Maicon (Inter & Brazilia). Imperial pe banda dreapta a "constructiei" lui Mourinho.
Fundas central: Lucio (Inter& Brazilia). Esential in apararea de fier organizata de Mourinho la Inter.
Fundas central: Carles Puyol (Barcelona & Spania). Un alt spaniol care prin evolutia sa isi atrage toate laudele. A fost deja selectat de 5 ori in echipa ideala (2002, 2005, 2006, 2008, 2009) si se pregateste de inca una.
Mijlocas central: Xavi (Barcelona & Spania). Creierul Barcelonei si al nationalei Spaniei. Cu siguranta va candida si la Balonul de Aur.
Mijlocas central ofensiv: Sneijder (Inter & Olanda). Omul esential de la Interul lui Mourinho, olandezul face parte din top 5 al celor mai buni jucatori din lume in 2010.
Mijlocas dreapta: Arjen Robben (Bayern & Olanda). Jucatorul care si-a batut joc de Chivu in finala Champions League, a fost aripa care i-a dus pe nemti in finala Ligii, dar si un jucator esential pentru Olanda la CM.
Mijlocas stanga: Iniesta (Barcelona & Spania). Un alt "mic" mare jucator de la Barcelona cu calitati exceptionale, pe care de altfel si le-a pus in practica si la nationala Spaniei.
Atacant: Diego Forlan (Atletico Madrid & Uruguay). Decisiv pentru Atletico in castigarea Europa League si Balon de Aur & golgheter al mondialului african.
Atacant: Messi (Barcelona & Argentina). Un geniu in adevaratul sens al cuvantului, a avut ghinionul sa fie antrenat la nationala de cel mai slab antrenor din lume prezent la mondiale.
Antrenor: Jose Mourinho. Fie ca il urasti sau nu, trebuie sa-i recunosti meritele si uriasul talent de care dispune in pregatirea fiecarui meci.