Messi un ZEU, Ronaldo un COCALAR, Barça MAGNIFICA !

Se spune despre unele meciuri de fotbal ca "daca s-ar fi jucat inca odata rezultatul nu ar mai fi la fel", adica ar fi cu totul si cu totul diferit. Ei bine, despre Barcelona - Real Madrid 5-0 ! de ieri seara putem afirma cu tarie CONTRARIUL, si anume ca NU, scorul nu ar fi fost diferit, sau, poate ca da, in sensul ca Barca ar trece de cota 5. Cred ca daca acest meci s-ar mai juca de 10 ori, in 5 situatii scorul s-ar repeta, iar in alte 5 victoria ar reveni lui Xavi & compania.

Despre cei mai buni dintre cei buni
Revenind la meci (si daca ar fi sa vorbim EXCLUSIV de fotbal, nu si de "cocalarii" de la Real), in afara de a admira fotbalul de pe alta planeta practicat de echipa lui Guardiola, nu prea avem ce aduce altceva in discutie. Ros-albastrii au jucat perfect, fiind foarte greu sa gasesti o nota sub 8 in tabara Barcelonei. Chiar daca nu a marcat, Messi a fost la inaltime: 2 pase de gol, cel putin alte 5-6 pase prin care si-a pus coechipierii in pozitie clara de gol plus alte cateva zeci de actiuni care ii sunt deja caracteristice CELUI MAI BUN FOTBALIST DE PE TERRA!!! Cat despre ceilalti coechipieri ai sai, am putea remarca meciul de nota 10 facut de Villa, constanta pozitiva a lui Xavi si Iniesta, siguranta lui Abidal dar si golul din prelungiri al tanarului Jeffren Suarez.

Despre Real: niste cocalari!
In mod normal nu ar trebui sa scriu nimic, asa cum nu ar trebui sa scrie nimeni, insa ceea ce acestia au facut pe teren, si nu ma refer la fotbal, trebuie discutat un pic. Asadar, este clar pentru toata lumea ca Realul nu a fost umilita pe Camp Nou. Nu, n-a fost umilita, ci calcata in picioare, spulberata, nimicita, pur si simplu s-a tras apa dupa ei, cum canta o formatie de hip-hop pe vremuri. Timp de 90 si ceva de minute m-am chinuit sa vad daca pe teren exista Cristiano Ronaldo, stiti voi, FOTBALISTUL (vazut de unii mai bun ca Messi). Ei bine, nu l-am vazut pe fotbalist, insa l-am vazut pe Ronaldo cocalarul, care, in loc sa-si vada de joc si sa impinga mingea in poarta, a ales sa-l impinga pe Guardiola. Si astfel s-a scris istoria prezentei lui Ronaldo in meciul de aseara. Gesturile de mahala ale madrilenilor nu s-au oprit la acest episod, ele continuand cu alte iesiri necontrolate, precum faulturile mizerabile facut de Pepe si Carvalho, dar mai ales intrarea criminala a lui Sergio Ramos din final, caruia probabil i-a suflat cineva la ureche sa-l "scoata din grafic" pe Messi. Din fericire, prostul nu si-a atins scopul, insa a atins cartonasul rosu din mana arbitrului.

Despre Mourinho
Multi spun despre portughez ca cica ar fi un antrenor complet. Uite ca lucrurile nu stau deloc asa, intrucat, pus in fata faptului implinit, acesta devine un fel de Lacatus pus in fata unui 2-0 cu Lyon sau 3-0 cu Napoli (pastrand proportiile, normal). S-a vazut in dese randuri, atat la Chelsea, Inter si in special aseara, faptul ca Mourinho, scos din universul lui, acela al jocului urat, in care trebuie doar sa pastrezi scorul, devine un simplu pamantean. Cu alte cuvinte, echipele lui Mourinho nu stiu sa atace dupa ce sunt conduse. Ok, daca vorbim de un meci cu Osasuna Pamplona sau cu Racing Santander, poate ca portughezul este in stare sa-si revigoreze echipa, insa acest lucru nu-l vedem in meciurile contra celor mai buni dintre cei buni.

Concluzia dupa acest meci
De prea mulţi ani noi repetăm doar un sincron/ Un pas înainte şi apoi doi înapoi/ Orice madrilen poate fi şi campion/  Şi poate ajunge, mai sus de locul doi! (Voltaj)
Sunt absolut convins ca Realul nu va resimti acest esec, si va reveni foarte curand la forma aratata in meciurile trecute. Cine stie, poate in final vor fi chiar campionii Spaniei. Ceea ce cred ca nu vor reusi prea curand, si refrenul celor de la Voltaj este sugestiv, este sa rastoarne mitul Barcelonei, acela de echipa de fotbal, cu fotbalisti, si nu doar vedete.