Vreau sa fiu mare. Varianta fotbalistica


Avem astazi o zi istorica pentru blogul S.S., in speta Splendoarea Sportului, intrucat incepand cu aceasta zi, va zic si ora - 23:21, cel putin asa indica ceasul meu din Brisbane, vom lansa rubrica "fotbal la microscop". Despre ce este vorba? Ei bine, probabil ca v-ati saturat cu totii sa auziti stiri si cronici ale unor meciuri in care sunt implicate echipe ca Barcelona, Chelsea, Manchester Utd, Real Madrid, Arsenal, Bayern Munchen, etc. (stiu ca nu v-ati saturat, dar zic si eu asa sa dea bine dpdv. estetic). Daca raspunsul este DA, atunci sunteti la locul potrivit, acolo unde va veti delecta cu cele mai noi si mai incredibile aventuri ale celor mici, micuti si, de ce nu, microscopici, care viseaza si ei sa ajunga, candva, undeva, mari fotbalisti. Tari precum Guatemala, Iran, Vietnam, Pakistan, El Salvador si nu numai, au si ele campionatele lor interne, sau, cum ar zice un gazetar de pe la noi, "au si ele Liga lu' Mitica in meniu". Despre acestea, plus multe altele numai in S.S., sectiunea "FOTBAL LA MICROSCOP". Haideti sa nu mai pierdem timpul cu vorbe si sa-i dam drumul primului pamflet, pardon,"tun" cu rezultate si comentarii "acide". Asadar, iata capetele de afis ale week-end-ului recent incheiat.


* Guatemala - Liga Nacional. Deportivo Malacateco - Municipal 3-2, "de infarct" titreaza gesepe-urile din regiune dupa acest thriller care a tinut cu sufletul la gura tribunele arhipline de pe stadionul din Malacatan. 1-0, 1-1, 1-2, 2-2, 3-2, a fost reteta unui spectacol interzis cardiacilor. Din nefericire, golul din minutul 90+1 marcat de gazde a trimis in spitale 15% din suporterii cardiaci ai celor din Municipal. De mentionat faptul ca am asistat si la 3 eliminari. Surse neoficiale sustin ca jucatorii si-ar fi trimis amenintari in timpul petrecut la cabine, fapt pentru care arbitrul partidei, a decis impreuna cu tusierii calmarea spiritelor si a eliminat un numar impar de jucatori de pe teren. Cum echipele au fost doar 2 la numar, una a avut de suferit. Vom reveni cu amanunte..sau nu.

*Insulele Feroe Meistaradeildin -un alt campionat care promite a programat o noua runda. Numarul ei conteaza mai putin, intrucat spectacolul fotbalistic te indeamna la uitare. Meciul zilei: EB/ Streymur - B71 8-0. Gurile rele sustin ca s-ar fi jucat hochei pe iarba, insa eu nu vreau sa dau curs unor intoxicatii menite sa denigreze imaginea unui fotbal de renume, cel feroez. Revenind la meci, am avut doua reprize in oglinda, numai ca echipele au mutat oglinda, iar in loc de 4-4, asa cum ar fi fost logic si uman, scorul final a inregistrat un 8-0 pentru echipa din Streymur, patronata asa cum probabil stiti de Elena Basescu (EB-ul din nume indica secretul). Coincidenta de nume sau nu, un lucru este clar, Streymuru bate si se instaleaza in apropierea podiumului. De partea cealalta, vitaminele B71, se zbat sa scape de retrogradarea in Liga B, una care inca nu s-a infiintat. Le sugeram sa vina in Liga 1, daca au bani,in locul Urziceniului.

*Vietnam - V- League. Nu puteam incheia cronica fara a trage cu ochiul la parcursul liderului din Vietnam, care s-a deplasat departe, fapt care i-a costat, de la biletele de troleu si pana la cele doua puncte din clasament. Am asistat la un Song Lam Nghe An - TT Ha Noi 0-0, in care "trompetele" din Nghe An au tinut piept cu darzenie TT-urilo din Ha Noi. De precizat ca stadionul gazdelor, faimosul Sân vận động, s-a umplut pana la refuz, un refuz direct spus celor care au blocat intrarea in incinta.

Alte rezultate interesante:

-Guatemala: Suchitepequez - Juventud Realteca 0-2

-Vietnam: HP Ha Noi - Nam Dinh 1-0; Hai Phong - Khanh Hoa 2-0; Long An - Da Nang 2-0

-Iran: Tractor - Rah Ahan 3-1; Mes Kerman - Zob Ahan 1-2

Pana la o noua intalnire cu spectacolul celor care nu cuvanta..in fotbal, ramaneti conectati la realitatea fotbalului real, pentru ca ala e palpabil :)