Tripla infrangere in Ghencea


Multe asteptari in Ghencea, doua echipe tinere si promisiuni de spectacol fotbalistic de calitate era doar cateva din premisele care invaluiau meciul Steaua - Universitatea Craiova. Meciul debuteaza intr-o nota de tacticitate venita din ambele tabere, cu doar doua ocazii in primele 45 de minute, Stancu, respectiv Costea. Odata cu repriza secunda meciul se deschide, mai intai cu Craiova in prim-plan, care inscrie pentru 0-1, iar mai apoi pentru asistentul Onicas, care anuleaza un gol perfect valabil marcat de Costea, iar un 0-2 de vis, impotriva unei echipe care avea in spate 25000 de oameni, se naruia. Demoralizati sau nu, oltenii lui Ticleanu dispar din joc, lucru speculalt la maxim de Steaua, care se impune pana la final cu 2-1.

Din postura de stelist, sau pur si simplu a unui spectator neutru, nu poti decat sa fi mahnit dupa o astfel de partida. Spun asta intrucat, acest Onicas, prin greseala de neiertat pe care a comis-o, a ucis mai multe sperante. In primul rand i-a pus la pamant pe olteni, care erau foarte aproape de o victorie uriasa pentru moralul lor, iar in al doilea rand nu le-a permis stelistilor sa arate caracter, maturitate, pentru ca a remonta un 0-2, asta inseamna. Steaua a revenit de la 0-1, insa raman la parerea ca un 0-2 ar fi fost mult mai dificil de intors.

Asadar, un 2-1 pentru Steaua, o greseala uriasa a asistentului plus inevitabile declaratii de retragere din campionat, sunt doar prologul furtunii ce va continua in aceste zile dupa derby-ul din Ghencea.