Limba noastră-i ... faultată

    Poate ca in urma cu peste jumatate de secol Romania a pierdut Basarabia, insa Basarabia nu a pierdut acel “ceva” romanesc care exista, este greu de explicat si care ne caracterizeaza pe fiecare dintre noi putin cat de putin. Ei bine, aceasta materie cenusie am avut ocazia sa o descoperim ieri in “graiul” flacailor ‘di pisti Prut’ care au comentat (pentru o televiziune din Moldova, bineinteles, deoarece astea mioritice sunt ocupate cu blonde, bombe si alte jumari de porc locale) meciul Olimpia Balti – Dinamo Bucuresti. In cele ce urmeaza, aveti sansa de a citi cateva ’perle moldovenesti’ de toata splendoarea. Inca un mic amanunt. Chiar daca flacaii di pisti Prut au intrat prin alunecare la limba romana, ba chiar au faultat-o dur pe alocuri, asta nu inseamna ca cei autohtoni sunt mai academicieni, ba dimpotriva, „violarea limbii romane” e jobul lor (al unora).


Asadar, „Limba noastră-i o comoară/ În adîncuri înfundată”, o noua capodopera, made in Moldova, top 10:

1. La aceasta perla, s-a pus bulina rosie in coltul micului ecran, deoarece era o lectie de anatomie: Moti REGULEAZA foarte bine in aceste momente! Nu, nu va uitati dupa nicio bomba sexy. Era doar o metafora fotbalistica.

2. In premiera mondiala: primul dinamovist cu 1001 neveste: N'Doye a fost trimis la echipa a doua dupa escapadele NUPTIALE!

3. Din seria „tatal meu este model”: Claudiu Niculescu este un jucator emblematic pentru Dinamo: i se mai spune TATICU'!

4. Am avut de a face si cu cea mai numeroasa echipa din lume, Dinamo Bucuresti, care pentru a marca un gol: La aceasta faza tot STAFF-UL lui Dinamo este in careul nostru!

5. Baietii au fost cam nehotarati: Unicul cat de cat minus al lui Torje e faptul ca e SCUND!

6. O alta serie „cat de cat”, episodul Spionarea: A.Cristea este CAT DE CAT spionat de Tottenham!

7. Armata e cu noi, armata a intors armele la Chisinau, dar din pacate sunt cadre militare inactive: Diabate, Rus, C Munteanu, Paun, Ganea, Torje sunt IN REZERVA!

8. Nervii au fost incinsi la maximum in randurile cainilor: Marius Niculae este un jucator care devine nervos daca nu-i merge bine jocul!

9. Dupa ce a tinut mult la Timisoara, ca la propria lui familie mijlocasul lui Dinamo: Torje e un jucator care stie sa tina de timp!

10. Prognoze optimiste dinspre capitala Moldovei: Olimpia are o sansa daca meciul se termina la egalitate: la retur fanii lui Dinamo pot intra in teren!Poate vin si stelistii la meci!

PS. Sarbatoare in Stefan cel Mare, dupa istorica victorie 2-0 de aseara :)

via titanya