Sa-l ajutam pe Majearu

                                           sursa foto: www.gsp.ro


Pe 7 Mai se implinesc 24 de ani de la castigarea Cupei Campionilor Europeni de catre Steaua Bucuresti. O performanta de neegalat, care inca hraneste spiritul stelistilor si a romanilor iubitori de fotbal. Sunt cumva de parere ca trebuie sa trecem peste asta, nu putem trai la nesfarsit din amintiri. Asta cel putin acum, cand ceea ce misuna prin Ghencea nu merita admiratia niciunuia dintre noi.
Postul nu este despre Steaua si Cupa Campionilor, ci despre unul dintre oamenii care faceau parte din acea echipa frumoasa. Din pacate n-avea sa castige sute de mii de euro, si soarta n-a fost prea blanda cu el. Si-a vazut de treaba, a jucat fotbalul de placere, si a ajuns muritor de foame: mijlocasul echipei din ‘86 a Stelei – Mihail Majearu.
Evacuat in 2008 din casa in care si-a petrecut anii de dupa revolutie, Majearu traieste de pe-o zi pe alta intr-o comuna de langa Bucuresti, facand naveta zilnic pentru a antrena pustii componenti ai Scolii “Marius Lacatus”. In ziua sa libera, in care nu “antreneaza”, merge cu ziua la sapa pentru a castiga un ban pentru supravietuire.
“Mi-am plans suferinta. De nervi, de disperare ca nu stiam unde sa ma duc cu sotia si cu cele doua fete” Majearu intr-un interviu GSP
Locuieste intr-o casa cu doua camere, fara incalzire si mananca o data pe zi. Micul dejun. E indatorat oamenilor care si-au amintit cine a fost, si probabil suma pe care o are de platit este imposibil de lichidat(20.000 de euro – Gigi Becali).
“O sa platesc in timp sumele mici, ca lui Gigi Becali, spre exemplu, n-as putea sa-i mai dau banii inapoi! Nici daca muncesc doua vieti de acum incolo nu stiu daca as reusi sa ma achit fata de el!” Majearu intr-un interviu GSP
In timpul asta Adrian Cristea oare se antreneaza? Mi-e jena. Ma simt aiurea gandindu-ma ca multi sunt multi ca el. Saracu Mitea! :)
Specialist al penalty-urilor la Steaua, Majearu a ratat in finala de la Sevilla, insa asta a contat prea putin. Steaua a iesit campioana a Europei si istoria s-a scris in favoarea romanilor. De atunci insa, pentru el, data de 7 mai reprezinta o zi de lux. Atunci mananca bine si e bagat in seama. Parca cerul se mai lumineaza putin.
“Normal ca am fost la Cotroceni cand presedintele Basescu a dat diplome fostelor glorii sportive. Eu, cu Pistol şi cu Lucica Balan nu ratam nici un astfel de moment. E un prilej de a manca o friptura, de a lua o masa in oras” Majearu intr-un interviu GSP
GSP doreste sa ajute un fost mare fotbalist roman sa duca o viata decenta. Nimic mai mult. Pentru asta in data de 7 Mai, Gazeta Sporturilor doreste sa stranga o suma de bani pentru fostul playmaker al Stelei. Astfel, relanseaza 2 DVD-uri: Drumul spre Sevilla iar la fiecare bucata vanduta va pune deoparte 2 lei pentru Majearu. Un DVD va costa 7 lei, cu 4 lei sub pretul lor de la lansarea de anul trecut.
Eu promit ca numarul din 7 Mai sa fie primul GSP pe care o sa-l cumpar, dupa o pauza de cel putin 3 ani de la ultimu ziar. Vor fi cu siguranta cei mai utili 7 lei cheltuiti in ultima perioada.
PS: daca consideri de cuviinta, poti pune pe blogul tau povestea lui Majearu, poate convingi un om sa dea 2 lei pentru el. Daca nu, si un mass, tweet, mesaj pe facebook, este binevenit zic eu.
Inchei cu un nod in gat, si in speranta ca macar 25.000 de romani(nu stiu tirajul, nici estimarile. doar faceam un calcul) vor ajuta un om pentru o viata mai buna.