RetroLiga1! Ce SMS, ce poezie, ce artisti!


În primul rând trebuie să reluăm RetroLiga1 cu o urare către o echipă din subsol care a fost exorcizată în acest serial de prost gust de pe tikitaka.ro. Așadar: Fie ca Noul An 2013 să îți aducă bucurii, realizări și catralioane de satisfacții, oriunde, însă nu pe prima scenă a fotbalului românesc. La Mulți Ani … prin ligiile inferioare, dragă Jeane! Celorlalți, să vă ajute bunul fisc cu o amânare…știți voi care..și de ce!
Acum că am scrijelit memoria Gloriei, haideți să purcedem la drum cu o altă echipă beton a României, Poli 1945 Toamna Iași sau CSMS Iași, cum încearcă mai nou moldovenii noștri să scape de laba lungă a ANAF-ului. Ok, acum vor veni specialiștii și mă vor mușca verbal cu formulări de genul: ”dar să vezi că SMS-ul e altceva, altă entitate, mai pură, mai nouă, mai…”. Ei bine, lăsați muștele din ciorbă că nu mai prind viață. SMS, MMS, BEEP sau BUZZ Iași e tot Poli Iași, așa cum FC Timișoara a fost tot Poli sau Voința Sibiu tot Inter Sibiu, chiar dacă ultima și-a schimbat culoarea părului și mușchii de pe piept.
Așadar, ce avem noi aici ? Avem așa: un stadion urât, un gazon moldovenesc și o echipă a cărei evoluție ne arată că în Liga 1 există și echipe de amatori. Singurul lucru pitoresc la Iași a fost ”maestrul” Ionuț Popa, un antrenor pentru care nu tot ce se naște din pisică halește șoareci. În rest, nimic senzațional, poate doar aerianul Pătulea să mai adauge câte un click pe funny când vorbim de această echipă cu nume de GSM. Să vedem acum ce au băgat în traistă ieșenii.
Rezultate
Echipa lui Ionuț Popa, apoi Ionuț Popa (nu e greșeală), iar mai apoi a lui Liviu Ciobotariu a strâns o zestre de 18 puncte, care o plasează peste GloriaSeverin și ”U”, însă tot în balega retrogradării, pe locul 15. Din această mână de puncte, Popa a strâns 2 și Ciobotariu vreo 8… restul fiind cancan. Prima victorie a trupei din Copou a venit abia în etapa a 14-a, un 1-0 chinuit cu CS Severin, în urma unui gol care nici astăzi nu a fost descoperit de cei de la digi, la Iași fiind ceață 350 de zile pe an. Cam aceasta a fost singura victorie cu bun-simț a echipei, cele cu U, Gaz Metansau Ceahlăul Piatra Neamț fiind ”cu retur”. De departe, cele mai grele rezultate ale echipei au fost remizele: 2-2 la CFR Cluj, 2-2 acasă cu Petrolul Strâmbului și 1-1 cu mega-echipă condusă deDolărel Munteanu, Dinamo.
Antrenori
Deși echipa este condusă din punct de vedere fizic de tăcutul și prea-nevinovatul Liviu Ciobotariu, când te gândești la Poli Iași nu poți să dai cancel numelui de Popa, Ionuț Popa. Rămâne antologică faza petrecută la finalul partidei dintre SMS și Pandurii, ultima a celebrului antrenor pe banca echipei, atunci când, deranjat de un fan, Popa a replicat scurt și cu dicție: Ia mai du-te tu în Kuala Lumpur”. Tot Popa a fost antrenorul care, după eșecul din prima etapă cu Oțelul a demisionat seara, iar dimineața a revenit la sentimente mai bune, așa cum un bețiv revine la nevastă-sa după ce se trezește din kilele de palincă ”rezolvate”. Venit la echipă în etapa a 6-a, Liviu Ciobotarescu s-a dovedit a fi o soluție pilaf a conducerii, el pierzând patru partide consecutive. Cu toate acestea, conducerea a avut încredere în el, o traducere pentru ”n-au avut soluții” și l-a păstrat, iar punctele au venit așa cum vine o ploaie de toamnă în poeziile lui Eminescu.
Jucători
Așa cum Dinamo se bazează pe Dănciulescu, CFR pe arbitri, pardon, pe Kapetanos sau Steauape Ana-Maria…iubirea Anei pentru Reghe, nu vă gândiți la Ștucănisme, și Iașiul se bazează pe cineva. Acest cineva este Marius Onofraș, nu cel mai tare din oraș, însă cel mai eficient de la echipă. În rest, totul e praf și pulbere în dealul Copoului, sau, să fim mai exacți, totul e Pătulea. Nu cred că mai există cineva în țara asta care să nu știe sau, conform Poliției Municipiului Brașov, să nu fi fost lovit de mingile șutate de Adrian Pătulea către poarta adversă.
Sursa foto: Fotbalita