RetroLiga1! Severin, o echipă frumoasă, dar cam proastă!

Dacă ieri am avut de-a face cu descrierea parcursului unei echipe mai urâte ca un viscol de Botoșani, Gloria Bistrița, astăzi poposim în curtea unei echipe tinere și destul de frumoase, CSS Turnu Severin, fostă Drobeta Turnu Severin, fostă Gaz Metan Severin. 

Fiind frumoasă, conform unei norme românești care se aplică în toate domeniile, CS Severin este și o echipă destul de ”inocentă”, ca să nu zic proastă, din Liga1. Astfel, spre deosebire de Gloria și de multe alte echipe din partea superioară, Severinul a reprezentat o echipă pe care o puteai urmări din fața televizorului, fără riscul de a cădea tentației soției de a comuta pe Suleyman Magnificul sau, mai grav, pe buzele umede ale lui Gîdea

Rezultate

La fel ca în cazul Bișniței, Severinul a reușit să strângă tot 12 puncte, însă acestea reprezintă un total mai mult decât mincinos, având în vederea comportarea echipei de-a lungul celor 19 runde
Victoriile cu Gloria Bistrița (logic!) și FC Brașov au reprezentat mult prea puțin pentru o echipă pozitivă din Liga1. De exemplu, în prima etapă, în partida pierdută cu Dinamo, oltenii lui Marian Bondrea pe atunci, au fost învinși doar de experiența lui Ionel Dănciulescu. Rezervă în acel meci, disputat în prima etapă, Danciu nici nu s-a legat bine la șireturi și scorul a devenit instantaneu 1-2. Severinenii au pierdut puncte aiurea și din cauza arbitrajului, cum a fost eșecul 1-3 cu CFR Cluj sau  pur și simplu din cauza ghinionului, cum au fost căruțele de remize. De menționat și eșecul cu ”insolventa” Rapid, scoru 0-1, chiar pe teren propriu. Probabil că trupa lui Napoli încă își alimentează frigiderul când se gândește cu cine a pierdut!

Jucători

O amestecătură de jucători expirați încă de după prima ploaie de Oltenia, gen Olah, Gugu, Ologu, Buleică și, o scurtă perioadă Silviu Bălace cu alții mai ”necopți”, dar dornici de afirmare, cum a fost acest Alexandru Zaharia, proaspăt transferat la Oțelul, au creat o echipă care moare, dar o face destul de frumos. 

Antrenori

Nici această echipă nu a fost ocolită de epidemia schimbării antrenorilor din fotbalul românesc. După doar șase etape, locul lui Marian Bondrea a fost luat de nemuritorul italian al fotbalului românesc  Nicolo Napoli. Dacă în urmă cu câțiva ani Dinel Staicu i-a oferit italianului o Dacie 1100 cu care să conducă Universitatea Craiova, oltenii ”occidentali” din Severin i-au oferit acum un Lăstun, în persoana lui CS Severin, pe care să-l ducă pe culmile salvării de la retrogradare. Deocamdată, Lăstunul a pornit, împins, însă e pe drum. Dacă va ieși din ”nămeți”, vom vedea începând cu 1 martie!

Sursa foto: Fotbalita