Premier League: Newcastle United – Manchester City



Atat  “cotofenele” de la Newcastle, cat si Manchester City, se afla in cautarea unei reveniri cat mai rapide dupa infrangerile dezamagitoare suferite weekendul trecute. Pe de o parte, Newcastle nu a putut sa isi intareasca victoria asupra lui Wigan, pentru ca Manchester City sa piarda in fata rivalei de moarte, Manchester United, in ultimele minute. Scor 2-3, golul victoriei fiind reusit de catre olandezul Robin Van Persie. In atare conditii, “cetatenii” sunt fortati sa castige aceasta deplasare daca vor sa ramana in cursa pentru castigarea titlului de campioana in Premier League. Totul se intampla in fata unui adversar amenintat cu retrogradarea, Newcastle fiind la doar 2p distanta de zona rosie a clasamentului.

Istoria intalnirilor dintre Newcastle si Manchester City ne indica faptul ca trupa lui Roberto Mancini s-a impus fara drept de apel in ultimele cinci confruntari, 4/5 meciuri consumate pe St. James’ Park incheindu-se cu acelasi verdict. Forma sportiva, insa, nu ii recomanda pe fotbalistii de la Manchester City pentru un succes aici (doar o victorie in ultimele meciuri disputate in toate competitiile).  

Pe siteul propariurisportive.com intalnim o avancronica mai detaliata a meciului de sambata dupa amiaza (ora 14:45, in direct pe Digisport). Mai jos aveti echipele probabile:

Newcastle United (4-3-3): Krul – Santon, Coloccini, Williamson, Simpson – Gutierrez, Tiote, Anita – Arfa, Ba si Cisse. Lipsesc de la formatia gazda urmatorii fotbalisti: Yohan Cabaye, Haris Vuckic, Steven Taylor, Ryan Taylor si Dan Gosling, toti accidentati. Situatia lui Gabriel Obertan ramane una incerta.

Manchester City (4-2-3-1): Hart – Zabaleta, Nastasic, Toure, Clichy – Garcia, Toure – Nasri, Tevez, Silva – Aguero. Aleksandar Kolarov si Micah Ricards sunt accidentati, Gareth Barry – suspendat, in vreme ce capitanul Vincent Kompany, scos de pe teren dupa primul sfert de ora din meciul cu Manchester United, James Milner si Jack Rodwell vor trebui sa astepte pana la ora meciului.