Apocalipsa Ligii 1! Gloria Bișnița, echipa unui ”lord” mic, tot mai mic!


Marele tur al sezonului 2012-2013 al Ligii 1 s-a încheiat, retrospectivele continuă. Pentru cei care au urmărit cu seriozitate desfășurarea competiției interne, tikitaka.ro nu a pregătit nimic, fapt pentru care le dorim Sărbători Fericite. În schimb, pentru cei care au înțeles că fotbalul românesc este o adunătură de bandiți, blatiști, ipocriți și oameni născuți și crescuți doar în spiritul hoției, le dorim, pe lângă ”Sărbători Fericite” și o vizionare plăcută a episoadelor ce vor urma din RetroLiga1!
 Pentru că peștele de la cap se-mpute, noi vom evita asta în RetroLiga1 și vom începe azi cu ”fundul”. Chiar dacă nu suntem serioși, nu, nu e fundul vreunei parașute din peisajul microbistic autohton, ci fundul clasamentului. Prin urmare, Ginelor, Danielelor și Andreelelor, stați liniștite..deocamdată!
 Revenind la fotbal, mă rog, la sportul ăla pe care românii îl chinuie de ceva timp într-o întrecere internă numită Liga1, acesta ne-a oferit după 19 runde o lanternă roșie surpriză! Da, ați ghicit, este vorba de Gloria Bistrița, alintată în breaslă și Bișnița. Cu alte cuvinte, echipa care a chinuit acest sport, blătuind practic 98% din meciurile jucate în întreaga sa istorie, este acum pe ultimul loc ?! Este ca și cum un politician român, care a furat în ultimii 23 de ani miliarde peste miliarde, nu ar avea bani să-și plătească întreținerea.
 Apropo de întreținere, Gloria are un șef care ”e pe ducă” … și cu ghilimele și fără. Tata Jean, cum îl știu apropiații, lordul, cum îl știu cei din Cooperativă și inculpatul, cum îl cunoaște toată țara, nu mai poate. Aceste semne ale ”ramolirii” le vedem cel mai bine în clasament, acolo unde, cea mai urâtă echipă din istoria fotbalului românesc de la paleolitic până în zilele noastre, este pe cale de desființare. Înainte de a spune cu toții un AMIN cu voce tare, haideți totuși să vorbim ”mortul” de bine și să-i prezentăm cifrele acestui tur + .
 Rezultate
Din 19 meciuri, Gloria a reușit să strângă 12 puncte, după două victorii și șasă cai frumoși din șasă egaluri, cum ar zice minoritarul. Proștii pe care Bișnița a reușit să-i învingă s-au numit CSMS Iași și Dinamo. Aceștia din urmă au fost bătuți chiar pe teren propriu. Deci cât de beat, obosit, lipsit de chef, neplătit sau pur și simplu plictisit trebuie să fii să te bată Gloria anului 2012?!
 Jucători
 La cei 345 de ani ai săi, Emilian Dolha nici măcar nu mai vedea șuturile adversarilor, darămite să mai și apere. Ok, a apărat un penalty cu Dinamo, însă la celălalt capăt al șutului s-a aflat unul cu 60 de ani mai bătrân ca el, Ionel Dănciulescu. În ceea ce-i privește pe ceilalți jucători ai Bistriței, aceștia s-au remarcat doar prin numele lor interesante. Peteleu, nume de brutar din Horezu, Cafasso, nume de miner din Bogota sauAyza, nume de manea egipteană plagiată de Sorinel de la Craiova în platoul Happy Hour.
 Antrenor
 Nicolae Manea merită felicitat din mai multe puncte de vedere. Unu: pentru noul record mondial la aruncat targă de 6,7 metri! Cică vechiul record îi aparținea unui antrenor din Zimbabwe, Ajnod Jomapel, care aruncase doar 6,4 metri. Doi: pentru că a rezistat 19 etape pe banca unei echipe la care și apa carbogazoasă era plată!
informații culese de AICI