Hagi Gligor, la un pas de debut in A-League!

În timp ce românii sunt în căutarea unui nou Hagi, iată că undeva la capătul lumii, în Australia, un puști pe nume Gligor Hagi, român de origine impresionează prin talentul său.

Adolescentul în vârstă de 17 ani fost declarat cel mai bun tânăr fotbalist din Australia, în sezonul 2011-2012, prilej cu care și-a dezvăluit planurile de viitor. Acesta a declarat pentru postul local FOX News că visează să ajungă titular în echipa mare a celor de la FC Sydney și să fie convocat în Naționala ”Cangurilor”.

Treptat, ambele dorințe ale australianului par a se realiza. În primă instanță, pe 22 august acesta a fost convocat la Naționala Under 19 a Australiei, pentru un turneu internațional în Vietnam, iar astăzi, Hagi apare pentru prima dată pe foaia de joc a celor de la FC Sydney, fiind rezervă în deplasarea cu Central Coast Mariners. La Sydney, Hagi este coleg cu Alessandro Del Piero și Brett Emerton.

Gligor Hagi, fiul fostului fotbalist Tiberiu Gligor, s-a născut la Sydney, pe 8 aprilie 1995 și joacă pe postul de mijlocaș central.