Euro 2012, pe scurt! Spania și Germania, marile favorite!

Cu puțin mai mult de 24 de ore până la startul Euro 2012, zarurile par a fi deja aruncate. Se știu favoritele, se știu outsider-ele și se ”simt” și marile și eternele dezamăgiri.

Grupele:


Grupa A: Cehia, Grecia, Polonia, Rusia
Grupa B: Danemarca, Germania, Olanda, Portugalia
Grupa C: Croatia, Italia, Irlanda, Spania
Grupa D: Anglia, Franța, Ucraina, Suedia

Cine poate câștiga?

De departe, două sunt echipele care pleacă din pole-position. Prima este Spania, campioana mondială și europeană en-titre, urmată la mică distanță de Germania, o națională completă, care a fost mereu în frunte la ultimele ediții ale campionatelor mondiale și europene. Spania și Germania vor fi un fel de Barcelona și Real. În rest, doar Olanda ar mai putea fi un fel de Bayern...

Cine poate câștiga, dar NU va câștiga ?

Italia, Portugalia și Anglia, trei echipe măcinate de scandaluri, lipsă de formă și accidentări. Italienii au mai mulți jucători arestați decât convocați, portughezii lui Ronaldo nu au antrenor și nici chef de a juca, în timp ce englezii se resimt după cele unșpe miliarde de partide din acest sezon.

Cine NU poate câștiga ?

Ucraina și Polonia sunt două dintre cele mai slab clasate echipe de la acest turneu. De asemenea, Cehia, Danemarca, Irlanda și Grecia sunt alte echipe cu șanse aproape nule de a se impune.

Iată și cotele de la casele de pariuri:


Spania 3.50 
Germania 4 
Olanda 6.50 
Franța 11
Anglia 13
Italia 13
Portugalia 17
Russia 17
Croatia  34
Ucraina 34
Polonia 34
Cehia 41
Suedia 67
Grecia  67
Danemarca 81
Irlanda 101