Cod roșu! Căderi abundente de milioane în Ghencea!

Steaua este de departe clubul din România care vinde cel mai bine peste hotare. Din păcate pentru buzunarul ”edilului” care patronează clubul, banii se numără în oi verzi pe pereți și nu în conturi solide în bancă.

În ultima jumătate de deceniu, trei au fost (și sunt) jucătorii pentru care Steaua ar fi putut lua în jur de 40-50 de milioane de Euro:
1. Mirel Rădoi
Un jucător bun pentru Liga1, dar extrem de limitat din punct de vedere tehnic și intelectual pentru cerințele fotbalului adevărat din vest, Mirel Rădoi a fost unul din cei mai scumpi jucători din Europa de Est. Bineînțeles, valoarea lui ridicată a stat în gura ”specialiștilor” din fotbalul intern, și nu în concretizarea pe hârtie a unui transfer profitabil. Nu putem să uităm cum președintele LPF dădea prin 2006 orgasme financiare cu Rădoi, ridicând cota olteanului pe undeva pe la 12-15 milioane de Euro. Tot Mitică îl vedea pe Rădoi cel puțin la Chelsea, Real sau Barcelona.
Ce a urmat: stelistul a semnat cu Al-Hilal, o echipă mult peste cele enumerate anterior, ca buget petrolier! Steaua a primit, conform zvonurilor, 5 milioane de Euro. Așadar, din 15 s-au făcut 5, și din Chelsea s-a făcut Al Hilal.
Pierdere: 10 milioane!

2. Florin Gardoș
Nici nu făcuse bine primii pași în Ghencea, că fostul jucător al Chiajnei era deja văzut un fundaș de viitor pentru Manchester United. Același Mitică, tot ”nedormit intelectual”, îl vedea pe Gardoș de neînlocuit la trupa lui Ferguson
”Ăsta, Gardoş, e mai bun decît ambii fundaşi centrali de la Manchester United. Ce Rio Ferdinand? Lăsaţi-mă în pace cu Rio Ferdinand. Dacă îl ia Manchester United pe Gardoş, face carieră mondială.”, spunea șeful LPF, acum un an în gsp.
Ce a urmat: Gardoș a ajuns de neînlocuit pe banca de rezerve a Stelei!
Pierdere: Rio Ferdinand + Vidic, să zicem doar 20 de milioane, pentru că Rio e pe ”ducă”!

3. Vlad Chiricheș
Chiar dacă din punct de vedere tehnic este cu 3 clase peste Gardoș și Rădoi la un loc, Vlad Chiricheș nu face nicicum 10 milioane de Euro în acest moment și nu va ajunge în viitorul apropiat la AC Milan. Să nu uităm că ex-gorjeanul nu a demonstrat încă nimic în fotbalul mare. Nu are titlul, Cupa și nici măcar vreo calificare la un turneu final. Deocamdată are doar niște meciuri bune în Liga1 împotriva unor adversari desculți și câteva selecții la Naționala cenușie a lui Pițurcă, acolo unde în apărare te ajută și șoferul autocarului. Nici cu bietul Chiricheș nu a avut răbdare Mitică, el ridicându-i prețul pe undeva pe la 15-20 milioane de Euro.
Ce a urmat: AC Milan nu l-a vrut niciodată pe stelist, toate zvonurile fiind ceva caracteristic familiei de machedoni!
Pierdere: 15 milioane!
Așadar, iată cum din 3 focuri, în loc să se aleagă cu 45 de milioane, Steaua se alege cu o amărâtă sumă de 5 milioane, reduse și ele de onorariile impresarilor din jurul lui Rădoi.
Dacă Mirel a ajuns la șeici, probabil că Florin Gardoș va lua drumul bătătorit al Chinei, în timp ce Chiricheș va ataca estul, probabil Ucraina!

foto