Mitică, rădăcini putrede, dar solide !

Vedem în ultimele zile cum marea masă a fanilor sportului rege din România se aliază în vederea debarcării celui mai nociv cuplu din sportul românesc, Dragomir-Sandu. Din această alianță fac parte, la unison, și cele două ziare de sport din țară, Gazeta Sporturilor și ProSport, lucru care merită toată aprecierea.

Așadar, fanii și mass-media sunt bine poziționați în tabăra anti Mitică-Nașu. Acum vine și întrebarea logică: Este această tabără destul de puternică, astfel încât să curețe mizeria de la vârf ?
Din păcate, cred că răspunsul este unul pe cât de simplu pe atât de dureros pentru viitorul acestui sport. Nu, nu este destul.

Pentru a-l dărâma pe Mitică mai este nevoie de o tabără, și anume cea a conducătorilor cluburilor din Liga 1. Fără această parte, care deține puterea executivă și legislativă, este greu de crezut că Dragomir are șanse să fie înlăturat. Mai există varianta respectului față de suporteri, reprezentată de o demisie de onoare, însă dacă ne uităm cine conduce fotbalul, mai degrabă așteptăm Apocalipsa decât onoarea.

Revenind la conducătorii cluburilor Ligii I, chiar nu se întrezărește niciun gram de speranță anti-Mitică. Astfel:
* Steaua are un patron pe care îl păcălești și cu o șaorma de un leu. E destul ca Mitică să-i spună războinicului niște ”amintiri din copilărie” și acesta va îngenunchea precum un sclav din Evul Mediu.
* Rivala Stelei, Dinamo are o conducere mai mult decât jenantă, pe care Mitică o are la degetul mic și o manevrează cum vrea el.
* Nici Rapid nu pare a opune rezistență, un club în care onoarea lipsește cu desăvârșire de la nivelul conducerii.
* Cât despre ceilalți conducători: Adrian Porumboiu mai degrabă l-ar ”elimina” pe pretinu' Crăciunescu; Horoba și Pinalty sunt membri de onoare al ”cooperativei” în timp ce restul nici nu intră în discuție.
* Nici oamenii influenți din Liga 2 nu par prea anti-Mitică, ba dimpotrivă, Jean Pădureanu și Marian Iancu și-ar da viața pentru stăpânul lor de decenii.

Una peste alta, situația din fotbal este similară ce cea din politică, acolo unde majoritatea cere demisia licuriciului de la Cotroceni, însă decizia depinde de Parlament, care, asemenea conducătorilor Ligii 1, este de partea întunecatului

PS. Iuliu Mureșan despre conflictul fani vs. Dragomir: ”Adevărul e la mijloc”.

foto