Blăteanul etapei!

Dacă fotbalul din Liga 1 este extrem de mic sau lipsește cu desăvârșire, suspiciunile de blat sunt cât casa și apar din ce în ce mai des odată cu apropierea finalului de sezon.
Se pare că presupusele blaturi nu mai sunt cele tradiționale, în care X din București merge și cumpără întregul Y din Piatra Neamț, vezi cazul recunoscut de omul responsabil cu produsele de panificație de la Ligă, ci sunt cu totul și cu totul revoluționare. Astfel, X nu mai este dispus să cumpere un întreg Y, ci doar o zecime din acesta. Însă, haideți să nu ne mai înnodăm degetele în algebră și să vedem ”Suspecții etapei”:

1. Cardoso (Pandurii)
În partida Pandurii Tg. Jiu - Dinamo 2-2, jucătorul gazdelor, portughezul Alexandre Carlos Cardoso, a fost la un pas să sufere accidentarea mileniului în fotbalul profesionist. Totul se întâmpla în minutul 16 al partidei: Marius Alexe a pătruns pe partea stângă, a centrat, iar fundașul Pandurilor a făcut ceva ce nu se face decât într-o trânteală dintre Damila Măciuca și Lișița Gheorgheni. Astfel, deși avea la dispoziție o mie de soluții, printre care: trimiterea mingii în corner, preluare, piept către portar, cap peste poartă, luft sub acoperire, degajare în zona exploatării huilei, Cardoso a ales să-și întoarcă gâtul cu 180 de grade și să-i pună mingea pe tavă lui Danciu ”Always” Gol!

2. Lukas Szukala (U Cluj)
Despre nemți se spune că sunt o rasă serioasă, care, atunci când fac un lucru, îl fac așa cum trebuie, dintr-un cap în celălalt. Nu știm dacă așa este și sasul Szukala de la Universitatea Cluj, însă știm că a ”făcut-o cu capul”. Astfel, într-o perioadă a meciului U Cluj-Steaua, în care steliștii pasau mai degrabă  cu peluza stadionului Cluj Arena, neamțul Szukala a dat o pasă excelentă către salvatorul Stelei, Raul Rusescu, iar acesta din urmă a adus cele trei puncte în contul bucureștenilor.

3. Edan Baruch (Concordia Chaijna)
Se spune că atunci când n-ai talent la fotbal, te apuci de orice altă activitatea. Unii se fac spărgători de bănci, alții se înrolează în armată iar cei mai mulți iau calea căpșunilor. Din ultima categorie se pregătește să facă parte acest Edan Baruch, un actual portar al unei actuale componente a Ligii 1, Concordia Chiajna. Acest Baruch a comis, la partida Vaslui - Concordia, 3 erori pe care nici măcar copil de 10 ani nu le-ar fi comis. Astfel, lucrurile sunt clare: fie acesta este un tip lipsit de talent, fie are prea mult!

4. Matteo Gritti (Petrolul)
Dintre toți portarii acestei planete, dintre miile de portari din Europa și din lume, Petrolul l-a ales tocmai pe acest Gritti! Din câte vedem, în România vin numai elemente suspecte. Pe lângă faptul că aceste ființe sunt pe lipsite de orice calitate sportivă, ele mai oferă și o doză de dublicitatea asupra lor. Se pare că acest Gritti a AS...într-ale pariatului, însă pe propriile rezultate! Să lăsăm instituțiile statului să rezolve problema!


foto