Un zburător mai puțin pe cer! Pavel nu va mai ateriza niciodată!

De fiecare dată când îi vezi pregătindu-se să sară din vărful muntelui stai și te întrebi de unde găsesc acești oameni atâta curaj, atâta nebunie, atâta sacrificiu încât să-și pună viața în pericol la fiecare desprindere de masa trambulinei ?
Răspunsul nu-l putem afla niciodată pentru că ei sunt, așa cum bine îi numește Sorin Hobana, pur și simplu ”icarii moderni” ai acestei lumi.

Din păcate, unul dintre ei s-a ”desprins astăzi cu o viteză mult prea mare de masa trambulinei” iar aterizarea nu s-a mai produs în această lume.
Este vorbe despre rusul Pavel Karelin, 21 de ani, cel care s-a stins astăzi în Rusia în urma unui accident auto suferit pe o autostradă de lângă Nizhny Novgorod.

Considerat cea mai mare speranță a Rusiei pentru Olimpiada de la Sochi din 2014, Karelin a reprezentat o prezență constantă în circuitul Cupei Mondiale, cel mai bun rezultat al său fiind un loc doi în ianuarie, la Garmisch-Partenkirchen.

Așadar, iată cum, după retragerea polonezului zburător Adam Malysz, lumea săritorilor cu schiurile mai suferă o pierdere importantă, în persona tânărului de 21 de ani Pavel Karelin.
În ciuda acestor pierderi, icarii moderni nu vor renunța, iar Morgenstern, Romoeren, Ammann sau Schlierenzauer vor continua să zboare de pe cele mai uriașe trambuline ale lumii, chiar dacă viața lor atârnă de cele mai multe ori de o rafală de vânt.

foto