România-Franța 0-0! Suntem singura țară din lume care nu meritam calificarea!

Dacă s-ar nominaliza o reprezentativă din lumea civilizată a fotbalului care să nu merite nici 1% să fie prezentă la următorul turneu final, cred că aceea ar fi de departe cea a României. Spun asta după ceea ce am văzut în această seară pe gazonul de rahat românesc de pe Național Arena pus de acest obscur personaj Oprișan, responsabil și de plaja din meciul cu Danemarca de pe fostul Lia Manoliu. Oricum, nu gazonul a fost principala problemă, ci acel element de pe banca tehnică a Naționalei României, numit selecționer.

Este inadmisibil ca o echipă a României, eliminată practic din cursa pentru un loc la Euro (șanse vedeau numai jurnaliștii de coada vacii ) să joace 99% din meci cu fundul în poartă. Singurele ocazii au venit din faze fixe sau centrări ”greșite” ale lui Bănel.
Știu, este un 0-0 scos cu o națională puternică a lumii, însă totodată este un 0-0 care nu spune nimic, care nu ne dă nicio o urmă de speranță că această generație de expirați se va ridica și va pune umărul la o calificare la un turneu final.

Atât eu, cât sunt sigur și alte milioane de fani ai României, am fi preferat ca echipa noastră să piardă, însă să o facă în urma unui joc deschis, curat, în care să fi văzut dorința de a ataca poarta adversă. În schimb, naționala lui Pițurcă, eliminată fiind din cursa pentru Euro 2012, trăgea cu nerușinare de timp. Încă am în memorie imaginea rușinoasă a lui Ciprian Tătărușanu din minutele de final, atunci când stelistul își bătea joc de 50,000 de spectatori, și trăgea de timp ca ultimul jucător de la o echipă de pușcărie din Liga1.

În final nu putem decât să spunem: BRAVO FRANȚA! BRAVO BOSNIA! Voi meritați cu vârf și îndesat să mergeți la EURO 2012!

foto