Splendoarea Ligii I: Rezultatele și marcatorii primei etape !

ante scriptum: Atenție!!! Nu-ți rupe biletul de pariuri din cauza rezultatelor de mai jos! Ele sunt doar ipotetice!

Două lucruri sunt previzibile în România: politica și fotbalul. În primul domeniu avem și vom avea nenorociți, corupți și curve (asta luați-o și la propriu și la figurat), ca să nu zic blonde, chiori și pitici, iar în fotbal, pe lângă cele de mai sus, trăim cu blaturile, scandalurile și, în mod logic, corupția din arbitraj.
De exemplu, este foarte ușor să anticipăm rezultatul unui meci când se întâlnesc X și Y, când arbitrează Z sau când W de la X e tovarăș de pahar cu alt împuțit de la Y.
Acestea fiind spuse, haideți să vedem, într-un mod imaginativ bineînțeles, ce se va întâmpla în încleștările etapei 1 din Liga noastră cea de toate blaturile.

Liga I, etapa 1
(vineri, 22 Iulie)

Rapid vs. FC Vaslui 1-1 (Herea 28 - Wesley 56)
* a fost un meci caracteristic unui duel între două echipe puternice, scurte, care se anunță deja candidate certe la pozițiile fruntașe;
* căldura și ora de disputare și-au pus amprenta asupra jocului ceva mai slab;
* Niciunul dintre cei doi antrenori, Hizo și Lucescu nu s-au plâns de arbitraj, deși surse din cadrul moldovenilor susțin că aceștia ar fi acuzat jocul dur al giuleștenilor, precum și faza din minutul 78, când Wesley este busculat în careu de Burcă;

Dinamo vs. FCM Tg. Mureș 2-1 (Torje 44, Tucudean 77 - Fl Dan 88)
* victorie chinuită a câinilor după un meci cenușiu jucat în fața unor tribune arhi-goale!
* singurul care a creat spectacol a fost centralul Augustus Constantin, care a acordat 2 penalty-uri gratuite pentru ambele echipe.
* tot ușoare au fost și eliminările dictate în repriza secundă: Moți (Dinamo) după ce l-a strâns de gât pe Vasilache și Ilyeș (Mureș) după 7 simulări consecutive în careul advers.
* imediat după fluierul final, Borcea a luat foc: ”Măcel, măcel, măcel, așa să scrieți, MĂCEL!! Noi cu cine mai jucăm la Mediaș în locul lui Moți? Cu Ciobi?!”

CS Mioveni vs. U Cluj 2-2 (Dica 39, 75- Păcurar 18, Machado 85)
* disputat în fața unor tribune pline-ochi, meciul de la Mioveni a salvat oarecum acest start de campionat.
* au fost goluri multe și frumoase (Dică, foarfecă laterală și Pacurar, gol de la 36 de metrii în vinclu)
* imediat după meci, fanii gazdelor au scandat în cor ”Dică, nu te du!”, drept urmare a zvonurilor conform cărora Mihai Stoica ar dori reintoarcerea jucătorului la clubul care nu mai prea există, Steaua.
* de remarcat spectacolul oferit pe margine de Ionuț Popa, care, în minutul 55, când Tănasă a ratat un penalty, a fost cât pe ce să se dezbrace la bustul gol; noroc cu arbitrul de rezervă care i-a strâns la loc cureaua aproape desfăcută.

Va urma... sâmbătă, 23 iulie, Voința Sibiu vs. Steaua! Nu merge pe stadion! Aici primești scorul și splendoarea scandalului!

foto