Dacă Yssouf Kone are dreptate? Fotbalul românesc = SHIT! Ep. 1

Mai mulți ex-combatanți străini din Liga 1 s-au plâns de-a lungul timpului de faptul ca România nu este decât o mare oază de mizerii, lucru mai mult decât evident. Ultimul care a făcut acest lucru este fostul atacant cfr-ist, Yssouf Kone.

Cum bine știm, fostul jucător de la CFR Cluj nu e singurul care a strigat în gura mare acest lucru. Au mai făcut-o Lars Hirschfeld(CFR), Mikael Dorsin (CFR), Cyrill Thereau (Steaua), Elton (Steaua), Juan Pablo Garat (Dinamo), Habib Habibou (Steaua) iar lista poate fi prelungită cu mult mai multe nume, pe care le vom analiza în zilele următoare.

Haideți să dăm startul primului episod din seria ”Da, fotbalul românesc=SHIT!” (sezonul I). Astăzi avem Episodul I, ”Un negru care face lumină”
După cum bine știti, fostul atacant al celor de la CFR Cluj a făcut în aceste zile niște declarații extrem de grave la adresa fostului său club și patronat. De fapt, au fost niște acuzații ceva mai vechi, cărora jucătorul ivorian le-a dat un scurt update:

"După fiecare meci auzeam despre cazuri de
corupţie. Un arbitru care a luat bani, jucători care fuseseră plătiţi să nu-şi apere corect şansele, jucători care nu jucau pentru că nu au vrut să primească mită. Era corupţie peste tot, n-am mai văzut aşa ceva.”

Da, da, da, da, da și da! Nu știu dacă am afirmat destui de ”Da”, însă cert este că Yssouf Kone spune lucrurilor pe nume:
- Corupția e ca la mama ei acasă în România, și nu doar în fotbal;
- Arbitrii iau bani cu sacul; vezi cazurile nenorociților care au ajuns după gratii în frunte cu Serea, Corpodean & compania;
- Jucătorii sunt plătiți pentru a juca pe invers; nu ne trebuie ochelari să vedem asta!
- Unii jucători, care mai au o fărâmă de onoare, zic ”pas” și se dau loviți când e vorba de un blat cu nea Jean (dădeam un exemplu exemplar)
- E CORUPȚIE PESTE TOT!

Apoi, Kone a mai spus și câte ceva despre ai săi ”inimoși” conducători de la CFR:
”Patronul Arpad Paszkany intra în vestiar şi ne spunea că dacă nu cîştigăm nu ne mai luăm banii. Sau le zicea unor jucători 'Eşti un nimic, eşti un nenorocit!'. Uneori venea pe bancă în timpul meciurilor şi îi dădea indicaţii antrenorului! În doi ani am avut opt antrenori!

O grămadă de deontologi de coada vacii veneau în urmă cu ceva timp și ne băgau pe gât formule de genul: ”Vai, dar domnul Paszkany e un om serios, care nu se bagă peste echipa precum Gigi Becali” Ce mă?! Pe ăsta l-ați considerat voi un sfânt ? Păi nu există diferențe între Steaua și CFR Cluj la nivelul patronatului, măi jurnaliștilor care sunteți jurnaliști!

Concluzia nu o tragem încă pentru că mai e de ”muncă” în domeniul rahatului care ne înconjoară, însă cert este că acest jucător, de care vorbeam mai sus, a trecut prin multe în cariera lui, iar România i-a rămas în memorie ca o pată neagră!

foto