Barcelona, the best! Invidia, who cares ?

Ceea ce trebuia sa se intample in sezonul trecut, atunci cand Barcelona a infruntat Inter Milano, s-a petrecut in mod LOGIC in acest sezon. Astfel, daca in sezonul trecut numai ghinionul si inferioritatea numerica (Ibrahimovic fiind de departe o frana uriasa in jocul catalanilor) au facut ca antifotbalul iataliano-mourinian sa triumfe in fata FOTBALULUI SPECTACOL practicat de Messi, Xavi & compania, iata ca acum s-a facut dreptate, si Barcelona invinge fara drept de apel un Real Mourinho fara farmec, fara pasiune si fara curaj, dar cu multi nervi si, mai ales cu o INVIDIE URIASA!
Aceasta invidie este pe undeva de inteles, intrucat numai cand il vezi ca adversar pe Messi pornesti automat cu sansa a doua, iar daca mai zici si ”Barcelona”, atunci este clar cine e favoritul si cine e outsiderul.

Facand o scurta radiografie a acestui sezon, Realul a fost o victima sigura in fata catalanilor:

* Barcelona - Real 5-0
(in Primera), un meci in care daca marca si Messi tabela nu mai putea fi utilizata
* Real - Barcelona 1-1 (in Primera), lejer, fara prea mare efort, cu tot cu arbitrajul ostil, Barca iesea practic campioana in urma acestei remizei.
* Real - Barcelona 1-0 (Copa del Rey), o umila consolare a lui Mourinho & compania, in urma unei partide in care fotbalul n-a fost jucat de ei.
* Real - Barcelona 0-2 (Champions League), fara drept de apel, Messi ii arata lui Mourinho cine este cu adevarat SEFUL in fotbalul mondial.
* Barcelona - Real 1-1 (Champions League), scorul corect ar fi trebuit sa fie un 4, 5-1, insa catalanii, cu UNICEF pe piept, au mila fata de semenii aflati in ”suferinta”.

Revenind putin la meciul de ieri seara, am auzit fel si fel de ”specialisti” spunand ca asta era tactica lui Mourinho, 1-1 pe Nou Camp si 0-0 pe Bernabeu. Acel 0-0 pe Bernabeu era dat ca sigur in cazul in care Pepe nu era eliminat. Ok, sa zicem ca Pepe nu ar fi primit rosu si Realul ar fi scos un 0-0 chinuit sau, fortand nota, sa presupunem ca madrilenii ar fi invins. Pai in acest caz, voi credeti ca Barcelona ar mai fi jucat atat de relaxat precum a facut-o aseara ? N-as prea crede. Oricum, si asa relaxata FC Barcelona putea avea un 3-0 clar dupa primele 45 de minute.

Acestea fiind spuse, iata cum Barcelona calca in picioare un Real fara farmec si un Mourinho zgarcit cu fotbalul, iar acum isi indreapta atentia catre Londra!

sursa foto